All Categories
Featured
Table of Contents
Voor welk doeleind wilt u de veranda in uw tuin gaan gebruiken? Dit is een belangrijke vraag wanneer u wilt vaststellen welke veranda het beste bij uw wensen aansluit. U kunt de veranda of overkapping natuurlijk enkel gebruiken om lekker te loungen met een drankje en goed boek, maar er zijn ook veel andere gebruiksmogelijkheden. kapschuur met veranda.
Naast een comfortabele plek om te eten, kunt u hier ook een prachtige buitenkeuken plaatsen. Veranda’s bieden ook praktische oplossingen zoals een handige opbergplekken voor tuingereedschap of een grasmaaier. Wanneer u eenmaal heeft bepaald waarvoor u uw veranda wilt gebruiken, is het een stuk eenvoudiger om een passende overkapping te vinden in het assortiment van uw veranda specialist.
Misschien droomt u al jaren van een eigen plek waar u uitgebreid met vrienden kunt borrelen, maar leent uw woonkamer zich hier niet echt voor. Heeft u voldoende ruimte in uw tuin, dan kunt u ook overwegen om uw schuur een tweede functie te geven. kapschuur met veranda. Wat dat u bijvoorbeeld van een ingebouwde bar in uw schuur? U kunt een afscheiding maken voor het gedeelte waar alle opslag is, en een tweede gedeelte zo inrichten dat u er een eigen tap, een bar en wat barkrukken kwijt kunt.
Zo wordt uw schuur ineens een plek waar vrienden en familie graag komen! Of wat dacht u bijvoorbeeld van een eigen jacuzzi (al dan niet) ingebouwd onder uw overkapping? Hiermee transformeert u uw schuur naar uw eigen wellness ervaring (kapschuur met veranda). Bovendien kunt u uw jacuzzi ook delen met vrienden en familie, waardoor u nog meer plezier beleeft aan uw multifunctionele schuur.
– Wil je een veranda plaatsen? Dan is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de stedenbouwkundige verplichtingen alvorens je van start gaat met de werken. Er zijn 2 aanvraagmogelijkheden. Soms volstaat een meldingsplicht (kapschuur met veranda). In andere gevallen moet je een bouwvergunning voor de veranda aanvragen. We zetten alles op een rijtje.
Dat is het geval onder volgende voorwaarden: : een veranda wordt beschouwd als een bijgebouw. Per woning mag je maximaal 40 m² aan aangebouwde bijgebouwen plaatsen. Let op, want de reeds bestaande bijgebouwen worden ook meegeteld in deze berekening van de maximale oppervlakte. : de veranda mag niet hoger zijn dan 4 m, gemeten vanaf de grond.
Ook het aantal woongelegenheden moet hetzelfde blijven. : in de achtertuin moet de veranda minstens 2 m van de perceelsgrens blijven, in de zijtuin minstens 3 m. Plaats je de veranda tegen een aanpalend gebouw? Dan mag ze tot op de perceelsgrens reiken. De bestaande scheidingsmuur mag wel niet gewijzigd worden.
: er moet aan alle voorwaarden voldaan zijn. Anders moet je een bouwvergunning aanvragen. Voor meer info op maat van jouw project kan je terecht bij een verandabouwer in je buurt. : een meldingsplicht kan je online doen via de website van het Omgevingsloket. In bepaalde gevallen kan je ook een melding doen op papier (kapschuur met veranda).
: de overheid heeft 30 dagen de tijd om na te gaan of het ingediende dossier inderdaad onder de meldingsplicht valt. Zonder bericht mag je na 30 dagen automatisch starten met de werken (kapschuur met veranda). : jouw verandabouwer zal niet alleen de bouw van de veranda op zich nemen. Hij kan je ook gepast adviseren over jouw verplichtingen en helpen bij het indienen van je aanvraag.
Voldoe je niet aan de voorwaarden die gelden voor een meldingsplicht? Dan moet je voor de veranda een omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen aanvragen. Daarbij is een onderscheid tussen een vergunning met een eenvoudige dossiersamenstelling of een uitgebreide dossiersamenstelling (kapschuur met veranda). In bepaalde gevallen kan je de veranda bouwvergunning aanvragen via het snelinvoerloket.
Een aanvraag via het snelinvoerloket kan enkel als de veranda de hoofdfunctie en het aantal woongelegenheden van de woning niet wijzigt. Er mogen ook geen stabiliteitswerken uitgevoerd worden. In andere gevallen moet je de vergunning voor je veranda aanvragen via het Omgevingsloket. Dat is het geval als de veranda de hoofdfunctie en het aantal woongelegenheden van de woning wijzigt.
: advies op maat nodig rond je bouwvergunning voor je veranda? Een verandabouwer geeft je graag de nodige uitleg en helpt je bij je aanvraag. Ontvang gratis advies op maat! : een aanvraag voor een omgevingsvergunning kan je online doen via de website van het Omgevingsloket. In bepaalde gevallen kan je ook een aanvraag doen op papier.
Voor sommige aanvragen wordt een openbaar onderzoek gestart om te controleren of bepaalde burgers bezwaren hebben tegen de bouw van je veranda. kapschuur met veranda. Veranda. De aanvraag wordt uiteindelijk beoordeeld rekening houdend met eventuele bezwaren, adviezen, de mogelijke hinder voor de buurt en de voorschriften van het gewestplan, bijzonder plan van aanleg en/of verkaveling.
Hij kan je ook gepast adviseren over jouw verplichtingen en helpen bij het indienen van je aanvraag. Ontvang vrijblijvend offertes van professionele verandabouwers via de offertepagina. Of je voor de bouw van je veranda een architect moet inschakelen, is afhankelijk van de grootte van de veranda en of er stabiliteitswerken nodig zijn.
De veranda moet dan wel aan volgende voorwaarden voldoen: Oppervlakte: max. 40 m² Kroonlijsthoogte: max. 3 m Nokhoogte: max. 4,5 m De veranda bestaat uit minstens 75% glas. Zijn er wel stabiliteitswerken nodig of brengt de veranda constructieproblemen of een wijziging van de stabiliteit van het gebouw met zich mee? Dan ben je verplicht om een architect in te schakelen.
Vraag daarom steeds vóór de start van de werken na bij je gemeente welke regels gelden. Zo weet je zeker of je voor jouw veranda een vergunning moet aanvragen of een melding volstaat. Het is de gemeente die de definitieve beslissing neemt. : ook een verandabouwer in je buurt is doorgaans goed op de hoogte over gemeentelijke regels.
Start je aanvraag hier! Bron: website Vlaamse overheid Kies voor een gespecialiseerde verandabouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de veranda en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt. Gratis Vrijblijvend Vergelijk & Bespaar Gespecialiseerde verandabouwers - kapschuur met veranda.
Een schotelantenne bevestigen aan de achtergevel is geen probleem - verandabouw. Aan de voorgevel is altijd een vergunning nodig. Een serre aan de achtergevel is meestal ook toegestaan, al gelden er regels wat betreft hoogte, diepte en afstand tot de buren en de openbare ruimte. Hetzelfde geldt voor een schuur of garage in de achtertuin: een vergunning is niet nodig, als u zich maar aan de regels houdt.
Voorbeelden zijn een serre, bijkeuken, garage of carport. Voorwaarde voor een aan- of uitbouw is dat die in directe verbinding staat met de woning. Is het gebouw alleen van buitenaf bereikbaar, dan heet het een bijgebouw, waarvoor iets andere regels gelden. Wie zich aan de volgende regels houdt, mag zonder vergunning aan de slag met een aan- of uitbouw in de achtertuin.• Bouw maximaal één woonlaag op de grond.
Dat klinkt misschien logisch, maar het sluit uit dat u een winkel begint in het kersverse optrekje.• Houd minimaal een meter vrij tussen de uitbouw en de openbare weg of het openbare groen. Hebt u een hoekhuis, dan mag u soms ook vergunningvrij aan de zijkant uitbouwen. Voorwaarde is dat uw zijerf niet grenst aan de weg of het openbaar groen.
Boven het complete huis uitsteken mag helemaal niet. Verder mag de aanbouw niet dieper zijn dan 2,5 meter, gemeten vanaf de gevel waar tegenaan is gebouwd.• Het eindresultaat mag niet zijn dat uw tuin voor meer dan de helft is volgebouwd, een eventueel schuurtje dat er al stond meegerekend.• Houd u aan het bouwbesluit, waarin minimale technische eisen voor de bouw zijn vastgelegd, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid en energiezuinigheid.
Vraag zo nodig advies aan een architect, bouwkundige of aannemer - kapschuur met veranda. Kijk op voor meer informatie.• Zorg dat uw bouwwerk er fatsoenlijk uitziet. De welstandscommissie beoordeelt het plan niet vooraf, maar als het resultaat niet om aan te zien is, kunt u wel worden gedwongen het af te breken.• Bouw alleen vast aan een permanent woonhuis dat geen monument is.
De regels voor een los bijgebouw of een losse overkapping lijken erg op de regels voor aanbouwen. Verschillen zitten ’m in de maximale hoogte en het maximale oppervlak. Als u zich houdt aan deze regels voor bouwen in de tuin, hoeft u geen vergunning aan te vragen.• Bouw maximaal één bouwlaag op de grond, niet op een ander gebouw.• Doel van het bijgebouw is het vergroten van het woongenot.• Houd minimaal een meter vrij tussen de uitbouw en de openbare weg of het openbaar groen.• Hebt u een hoekhuis, dan mag u soms ook vergunningvrij aan de zijkant bijbouwen.
Bovendien moet u een meter vrijhouden tussen het bijgebouw en het voorerf.• Neemt het bijgebouw 10 m2 of meer in beslag, houd dan ook een meter vrij tot het erf van de buren.• Bouw niet hoger dan drie meter.• Het eindresultaat van uw bouwplannen mag niet zijn dat uw tuin voor meer dan de helft is volgebouwd, een eventueel schuurtje dat er al stond meegerekend.• Het totaal aan bijgebouwen of overkappingen mag maximaal 30 m2 in beslag nemen.• Zorg dat uw bouwwerk er fatsoenlijk uitziet (kapschuur met veranda).• Bouw niet bij een recreatiewoning, monument of beschermd stadsgezicht.
Latest Posts
Vd Pol Meubelen
Huis Bouwen Inspiratie
Sleutelklaar Huis Bouwen